Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

Duitsland - Schwangau

In de regio Schwangau, gelegen in het zuiden van Duitsland (voorheen de deelstaat Beieren), ook bekend om zijn bieren en de Alpen, en die in de winter erg populair is bij degenen die van skiën houden, vinden we ook twee van de belangrijkste kastelen in Duitsland: Neuschwanstein en Schloss Hohenschwangau.

Als we naar het bergachtige landschap, aan de oevers van het Zwanenmeer (Schwansee), kijken, lijkt het echt alsof we in een sprookje zijn ondergedompeld. En dit was de plaats die de koning van Beieren, Lodewijk II, uitkoos om zijn grote droom te verwezenlijken! Met het kasteel als officiële residentie, omdat het aanvankelijk alleen maar het zomerhuis van de familie was. Voor Ludwig: “Deze plek was de hemel op aarde”.
Kaart:
Mapa do Schwangau
Video:
Stacks Image 679
De witte kleur aan de buitenkant van het gebouw contrasteert met het groen van het prachtige bos en de bergen die als een kader rond dit kunstwerk Neuschwanstein lijken. Indrukwekkend, dit kasteel inspireerde Walt Disney tot het maken van Assepoesters. Het werd ontworpen door de excentrieke soeverein, die kosten noch moeite spaarde om zijn idee werkelijkheid te laten worden. Maar dit was slechts een van de drie kastelen die hij in die tijd (1845-1886) bouwde. Ludwig was een bewonderaar van Wagners opera's en daarom nam hij speciaal voor de componist de leiding over de bouw van een muziekkamer in het kasteel.

Iedereen die daar is en een weids uitzicht op het kasteel wil hebben, moet het pad volgen en naar een brug lopen, die voor het kasteel ligt! Het is erg hoog en vanaf daar worden de beste foto's gemaakt!

In de regio Schawangau hebben we nog een kasteel te bezoeken. Het is Schloss Hohenschwangau. Als je niet te voet naar dit kasteel, dat dichtbij het eerste ligt, wilt gaan, is het een tip om met een koets naar boven te gaan. Het is leuk en je kunt genieten van het landschap, maar je kunt ook op adem komen voor het volgende bezoek!
Stacks Image 70
Scholss Hohenschwangau, van een andere schoonheid, maar niet minder bewonderd dan zijn buurland Neuschwanstein, werd tijdens de Middeleeuwen versterkt. Delen ervan werden tijdens de Tiroler Oorlog verwoest, maar zijn erfgenaam, koning Maximinian II (1832) gaf opdracht tot de wederopbouw ervan in neogotische stijl. Tegenwoordig heeft het kasteel vier verdiepingen, gebouwd op middeleeuwse fundamenten. U kunt rond het kasteel slenteren en rondlopen in de prachtige tuin.
In dezelfde regio ligt de stad Füssen. Je zou kunnen zeggen dat het de laatste stad op de Romantische Route is, maar het is een must-see. Veel mensen die de kastelen willen zien, blijven uiteindelijk in deze stad vanwege het gemak waarmee ze zich kunnen verplaatsen. Het landschap is weelderig.
StreamStage streaming platform