Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: René Schaap

Brazilië - Florianopolis [Santa Catarina]

Als u op zoek bent naar een plek om te ontspannen, dicht bij de stad, maar weg van de stress en drukte van het dagelijks leven, dan is deze B&B de juiste keus!!! Pousade Santarina.
Kaart:
Kaart van Florianopolis
Video:
Stacks Image 467
Gelegen in het rustige deel van Florianopolis, Ilha da Magia. De Pousada straalt rust en een huiselijke sfeer uit, De start van de dag begint met een wel heel goed ontbijt welke door de eigenaresse persoonlijk wordt gepresenteerd.

Ondertussen wordt je aandacht afgeleid naar de kleine aapjes die even komen kijken. Of een Colibri die in de tuin één van de bloemen komt bezoeken. De tuin is een oase van rust waar kinderen naar hartelust veilig kunnen spelen of de huis-schildpad kunnen voederen met blaadjes of een wortel.
Florianopolis is verdeeld is verschillende delen en eilanden. Alle stranden zijn prachtig en hebben stuk voor stuk iets speciaals.

De entree naar het strand Prainha lijkt wel zo weg te komen uit een Bounty reclame. Vanaf Prainha kun je een route volgen naar de natuurlijk baden,Trilha das Piscinas, gelegen tussen de rotsen aan de Atlantische Oceaan. Terwijl het strand van Conqueiros vol ligt met hele grote stenen die daar terecht zijn gekomen door een exploderende vulkaan volgens de verhalen.

Op Barra da Lagoa kun je bij het kleine hokje aan het strand vers gevangen vis eten terwijl de zon langzaam ondergaat.

In het oude centrum vind je overdekte markt, Mercado Publico. Het historische gebouw dateert uit 1851 en werd gebouwd om de straatverkopers te verbergen voor de Portugese koninklijke familie. Je kan er natuurlijk heerlijk eten en drinken. De mooie hangbrug van Floripa is pas gerestaureerd en alleen open voor voetgangers en fietser, vooral s’avond wanneer de brug is verlicht is het heerlijk om lekker te wandelen.
Stacks Image 464
En er is natuurlijk nog veel meer te zien in en rond Floripa :
-
Projeto Tamar, een project om schildpadden te redden.
-
Lagoinha do Leste Trail, na een wandeling van 50 minuten kom je bij een adembenemende Lagune.
- De Florida Tour hop on hop off bus.
- En de vele stranden als
Campeche, Praia do Gravatá en Joaquina Beach.
- Een bezoek aan het Metropolitan Cathedral en de São Francisco de Assis kerk is een aanrader.
Foto’s Florianopólis
Meer informatie

Pousada Santarina
Servidao da Magia 75, Canto da Lagoa, Florianópolis, BR 88062-509, Brazilië
link: Pousada Santarina

Openbaar vervoer:

Vervoer tussen de grote steden in Brazilië gaat meestal per vliegtuig. Vervoer IN de stad kan per metro en per taxi (cabify of 99taxi) en Uber. Via apps van de locale taxi bedrijven of de uber app kun je simpel je taxi bestellen.

De metro netwerken in bijvoorbeeld São Paulo en Rio de Janeiro zijn zeer goed, en niet duur. Kaartjes kun je in elk station kopen, ook dag kaarten.

Tussen de grote en kleinere steden is de enigste optie de bus. Echter, dit is heel goed geregeld in Brazilië. Het zijn luxe touringcars met alle gemakken voorzien, er zijn zelfs slaap-bussen voor nachtelijke ritten. De prijzen zijn zeer goed. en op lange ritten stop je onderweg om ergens heerlijk te gaan lunchen en/of dineren (niet in de prijs inbegrepen).

Bestel je tickets vooraf bij Brasilbybus, of je koopt de tickets bij de grote busstations in de stad.
StreamStage streaming platform
Polder studio - Eemnes
Connecting Media - Postproduction
StageLearning  - trainings platform voor trainers & coaches