Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

Nederland - Scheveningen

Op oudejaarsavond over zeven golven in de zee springen is voor ons Brazilianen een gebruikelijke traditie geworden, vooral voor degenen die in een badplaats wonen. Maar dit is ook een traditie aan de andere kant van de aarde, op het noordelijk halfrond, waar ze in plaats van de zomer nu in december en januari een strenge winter hebben.

Maar toch beginnen ‘sommige’ Europeanen bij min 6 of 10 graden het jaar met ‘verfrissen’ in de zee, waar de temperatuur rond de 2 graden ligt.

Nou... in
Scheveningen, een stad vlakbij de stad Den Haag, doken meer dan 7.000 mensen diep in dit idee en overwonnen de kou, om een ​​opwindende en andere, “bevriezende” start te hebben. Het jaar op zijn zachtst gezegd.! Er gaat veel voorbereiding vooraf voordat de “slotact” op elk jaar op 1 januari om 12.00 uur plaatsvindt.
Kaart:
Kaart van Scheveningen
Video:
Bij de concentratie, die plaatsvindt vanaf 8.00 uur (en de lucht nog donker is, omdat de zon in de winter na 9.00 uur opkomt), is er veel muziek en gymnastiek om op te warmen. Op een podium op het strandzand staat een dansgroep, met enkele DJ's die het publiek opvrolijken, aangezien iedereen nog steeds jassen draagt ​​en alle kleding die een verkoudheid van min een paar graden vereist! Nou ja, rond 11.00 uur meer stretchen en stappen die “zwemmen in de lucht” simuleren, met dansen... van welke aard dan ook, alles mag, zolang het maar in beweging komt en opwarmt! Eigenlijk is dansen in een synchroon ritme niet hun sterkste punt, maar zelfs tussen de verwarrende passen, op de klank van in het Nederlands gezongen Latijnse liedjes, slagen mensen erin de kou opzij te zetten en plezier te hebben! Vijf minuten voor de middag begint de laatste stap: beetje bij beetje kleden ze zich uit, op het strandzand, totdat ze in zwemkleding en bikini's zitten. En dan, precies om 12.00 uur, gaan ze daar: ruim 6.500 mensen horen het starten en rennen, en dan...gooien ze zichzelf in zee!!! Voor degenen die alleen de foto's zien, het lijkt alsof ze midden in de zomer zijn...maar de kou is ondraaglijk!!!
Stacks Image 89
Velen maken van de gelegenheid gebruik om zich te verkleden. Er is de Kerstman, Superman, dansers, een wandelende kokospalm, kortom, het heeft alles. Anderen maken van het feestelijke moment gebruik om te protesteren: ten gunste van vegetarisme, het milieu of tegen terrorisme. En er zijn nog steeds mensen die er alles aan doen om meer dan anderen in de menigte te verschijnen! Maar wat telt is de intentie, en in dit geval betekent het moed... om de kou het hoofd te bieden... en heelhuids naar buiten te komen, klaar om een ​​nieuw jaar te beginnen!
Plan uw trip: