Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: René Schaap

Nederland - Keukenhof

Praten over tulpen is hetzelfde als praten over Nederland, toch? Absoluut!
En als u de gelegenheid heeft om het land dat beroemd is om zijn windmolens en klompen te bezoeken, kunt u tijdens de Europese lente genieten van prachtige bloemen.
De Keukenhof, het grootste tulpenpark van heel Europa, is tussen maart en mei geopend, afhankelijk van de hitte van het seizoen, omdat tulpen gevoelige bloemen zijn en speciale verzorging vereisen.

Het park is ook de grootste openlucht-tulpententoonstelling van het hele continent, met meer dan 32 hectare aan bloemen, in alle kleuren, verschillende maten en elk jaar worden er nieuwe soorten gecreëerd en tentoongesteld in het park. Er is ruim 15 kilometer aan paden waar u kunt genieten van een spektakel van kleuren en geuren.
Kaart:
Kaart van de  Keukenhof
Video:
Keukenhof, Holanda - foto:Adriana Vieira
Dit jaar was het thema van het park de Olympische Spelen van 2008 in Peking en ter ere van deze gebeurtenis is een bloembed aangelegd in de vorm van een draak, het symbool van China.

Verspreid over het park staan ​​diverse paviljoens waar ook bloem-waarderingen plaatsvinden. Tulpenproducenten en exposanten gaan naar deze locatie zodat de juryleden de kwaliteit van hun bloemen kunnen beoordelen en vervolgens een certificaat kunnen ontvangen van de Officiële Commissie van Nederland.
Er zijn nog tientallen andere attracties in het park, zoals een orchideeën-kwekerij, een kas waar alleen lelies staan ​​en diverse attracties voor kinderen.

Speeltuinen, een miniboerderij en veel speelplezier voor kinderen, maar ook een molen uit 1892 die werd gebruikt om water te pompen. Mensen kunnen de molen betreden en beklimmen om deze te bezoeken en geweldige foto's van de plek te maken.

Een andere interessante tour die gedaan kan worden op Keukenhof is per boot. Buiten het park kunt u genieten van de prachtige tulpenvelden. Tussen de steden Haarlem en Leiden liggen kilometerslange prachtige landschappen die uitkijken over de velden van de "
Bloembollenstreek", zoals het gebied rond het park bekend staat.

Maar ook in de provincie Flevoland kunt u vele bloemen velden vinden.
Curiosa:

Wist je dat de tulp een bloem is die oorspronkelijk uit Turkije en Centraal-Azië komt?
Tulpen worden geplant van oktober tot november en bloeien alleen in het Europese voorjaar, tussen maart en mei. Daarna wordt de bloem afgesneden, zodat de bollen bewaard blijven tot de volgende zomer, wanneer ze weer bloeien.
Nederland is de grootste exporteur van tulpenbollen ter wereld en produceert ongeveer 7,5 miljoen bloembollen, waarvan 51% wordt verkocht om in de tuin te worden geplant.

Gegevens:
Totaal 4,5 miljoen tulpen
Meer dan 100 verschillende soorten
ruim 2.500 bomen
93 exposanten
Plan uw trip:
StreamStage streaming platform
Connecting Media - Postproduction
Polder studio - Eemnes