Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

Engeland - London Bankside

Als het over de keuken gaat, als het om Europa gaat, is Frankrijk ongetwijfeld het eerste land dat in je opkomt. Maar ik heb in Engeland meer dan uitstekende thee-soorten ontdekt en ik heb er echt van geproefd en genoten in de beroemde pub ‘The Anchor’ aan de Bankside! Fish & Chips, een heerlijk recept voor gepaneerde of gebakken vis waar ik in Engeland van ben gaan houden. Het gerecht wordt, wanneer het in de Engelse keuken wordt geserveerd, vergezeld van chips en papperige erwten. Op sommige plekken voegen ze zelfs een soort bonen met tomatensaus toe, de zogenaamde gebakken bonen. Nou, de gebakken vis is echt heerlijk. Ze brengen het op smaak met azijn en mout (het bekende bier) en zo ontstaat er een bijzondere smaak, anders dan vis gekruid met citroen! Maar het grappigste is dat dit gerecht traditioneel in krantenpapier werd geserveerd. Daarna werd het geserveerd in plastic zakken! Niet prettig blijkbaar! En nu vinden we ze, zelfs in pubs, geserveerd in dozen, zoals onze pizzadozen! OK! Schijn bedriegt in dit geval echt, want de smaak is heerlijk!
Kaart:
Kaart an Londen, Bankside
Video:
Londres - foto: Adriana Vieira
Ingrediënten: (voor twee personen)
- 04 aardappelen
- olie om te frituren
- 1/2 kg witte heek (of starter, of kabeljauw)
- 1 kopje tarwebloem
- 1 theelepel zout - 1 theelepel zuiveringszout
- 1 theelepel witte azijn - 1 kopje water - 1 blikje bier

Bereiding van de aardappelen:

Schil en was de aardappelen. Snij in staafjes van 1 cm dik. Bewaar de stokjes in zeer koud water terwijl je de olie verwarmt om te frituren in een frituurpan. Leg de aardappelen te drogen en droog ze nog verder met een doek om al het ijswater te verwijderen. Bak beetje bij beetje, zodat de olie niet te veel afkoelt, zo worden ze knapperiger. Als ze goudbruin zijn, kun je ze met een schuimspaan eruit halen en de olie in een zeef (bij voorkeur een ijzeren) laten uitlekken.
Londres - foto: Adriana Vieira
Bereiding van de gepaneerde vis:

Laat de visfilets een half uur in een bakje, ondergedompeld in bier, staan. Daarna droog ik ze. Doe het zout en de bloem in een bakje. Maak een mengsel. Op een andere plaats de azijn en het water. En in een derde meng je het bicarbonaat en de azijn. Voeg het mengsel van azijn en water toe aan het bloemmengsel en meng goed, totdat een homogeen mengsel is verkregen. Droog de visfilets goed af en dompel ze vervolgens in het beslag. Bak in hete olie. Giet vervolgens de olie af op dezelfde manier als bij de aardappelen, in een ijzeren zeef.

Nu maar proeven! In de lente en zomer drinken de Engelsen meestal een “verfrissend” drankje genaamd
Pims, hallo Pims en Lemonade! Het is een mengsel van limonade (of zeven) met wat rood fruit en veel ijs. Een andere door de Britten zeer gewaardeerde drank is Shandy, een bier met een lager alcoholgehalte dan andere bieren, omdat het slechts 2 tot 3% alcohol bevat en toch een citroensmaak heeft.

Andere Engelse gerechten:
- Worst en aardappelpuree
- Aardappelpuree met worst;
- Geroosterd varkensvlees
- In de oven geroosterd varkensvlees en linzen
- Aardappel op de rug - Geroosterde aardappelen.
HOTELS:

Boek een verblijf in 1 van de prachtige Radisson Hotels in London.
Plan uw trip:

Transport for London
Tube map (downloads)

Visitor Oyster card
(betaal makkelijke voor bus, metro, trein, river-bus & lokale treinen)

London Taxi
Stacks Image 3844
StreamStage streaming platform
Polder studio - Eemnes
StageLearning  - trainings platform voor trainers & coaches