Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

Engeland - London

Londen!!! Praten over een van de financieel belangrijkste hoofdsteden ter wereld is geen gemakkelijke taak! Zeker als het nodig is om de charmes ervan op één pagina of in een video samen te vatten! Maar ik zal proberen met jullie te delen wat ik zag en voelde toen ik in deze prachtige metropool was, waar momenteel een beetje van alles en iedereen woont!!!

Dit was echt mijn eerste indruk! Hier is een klein stukje van elke cultuur van iedereen die onze planeet bewoont. Overal waar je gaat, hoor je een taal, zie je mensen van verschillende culturen, kleuren, rassen, gebruiken, kleding, kortom...een beetje van alles...en nog veel meer! Een echte Londense globalisering!

Maar natuurlijk met behoud van zijn tradities, zijn prinsen en koninginnen, zijn kastelen... en al het middeleeuwse schoonheid dat contrasteert met vandaag. Ik vind het leuk om een ​​plek met een algemeen, panoramisch uitzicht te leren kennen, dus de
London Eye was de eerste stop! Dit reuzenrad, nog gigantischer van formaat dan wat we gewoonlijk in pretparken zien, stelt ons in staat het wonder van Londen te aanschouwen... vanaf een hoogte van 137 meter.
Kaart:
Kaart van Londen
Video:
Londres - foto: Adriana Vieira
Vanaf hier kunnen we een idee krijgen van de andere belangrijkste toeristische attracties in de hoofdstad van Engeland en hoeveel bruggen met zulke verschillende architectuur de rivier de Theems oversteken. Vanaf hier kunnen we de grootsheid van de Big Ben zien, de historische “Tower Bridge”, het moderne stadhuisgebouw, allemaal gespiegeld, wat de schoonheid van de plek nog meer weerspiegelt en contrasteert met het oude gebouw van de St. Paul’s Cathedral. gebouwd in 1675. Wandelen door de straten van de stad is de beste manier om een ​​beter gevoel te krijgen voor de gebruiken en cultuur van dit land.

Nog steeds aan de oevers van de Theems kunnen we genieten van musea, het
London Aquarium, muzikanten die hun kunst laten zien en straatartiesten die mimespelers, dansen, kunst doen... veel kunst!!! Er zijn hier honderden theaters.

Het was ook hier dat
Shakespeare een groot deel van zijn leven woonde en ons het prachtige Globe Theatre in de wijk Bankside naliet. Het in 1567 gebouwde pand werd in 1613 door een brand verwoest, later herbouwd, jarenlang gesloten, maar in 1997 in stijl herbouwd en heropend.
Londres - foto: Adriana Vieira
Nadat je het uitzicht vanaf de top hebt gezien en hebt gewandeld, wat dacht je ervan om aan de andere kant met een auto te rijden! Het is echt een grote uitdaging.
Alle auto's in Londen hebben het stuur aan de rechterkant, dus alle aandacht is noodzakelijk. En er is nog een detail: hier hebben we het niet over kilometers, maar over mijlen. Ook de afmetingen, gewichten en maten zijn verschillend. U kunt er dus voor kiezen om een ​​“taxi” te nemen, de beroemde zwarte taxi’s, die door de stad paraderen... of zelfs de bekende, en niet minder charmante, rode dubbeldekkerbussen!

Ook een stadsrondleiding door de stad mag u niet missen. En toch is het nemen van de metro in Londen iets onvergetelijks!!! Oh!!! Vergeet niet dat dit een van de duurste landen van Europa is, dus het is de moeite waard om vooraf de transport-, hotel- en attractieprijzen te onderzoeken, zodat je op dat moment niet voor grote verrassingen komt te staan. Er zijn goedkopere transportmogelijkheden bij aankoop voor een week of zelfs een combinatie van metro en bus. Het is de moeite waard om te controleren!
HOTELS:

Boek een verblijf in 1 van de prachtige Radisson Hotels in London.
Plan uw trip:

Transport for London
Tube map (downloads)

Visitor Oyster card
(betaal makkelijke voor bus, metro, trein, river-bus & lokale treinen)

London Taxi
Stacks Image 3833
Connecting Media - Postproduction
StreamStage streaming platform
Polder studio - Eemnes