Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: René Schaap

Engeland - Kent , Leeds Castle

Er is een regio in het zuidwesten van Engeland, bekend als Kent, of beter gezegd: de ‘Tuin van Engeland’. En hier kunt u ervoor kiezen om honderden tuinen en kastelen te bezoeken. Wij kozen voor ‘Leeds Castle’, omdat het op twee eilanden is gebouwd.

Het is gewoon barbaars, prachtig! En de tuin, om het maar niet eens te hebben... je kunt beter de video bekijken en genieten van de foto's, want er zijn geen woorden om zo'n schoonheid te beschrijven! En in dit kasteel zijn er naast al het groen, zo'n drieduizend hectare, ook twee tuinen: de ene in Engelse stijl en de andere in Franse stijl.
Kaart:
Kaart van Leeds Castle
Video:
“Leeds Castle” behoorde toe aan zes koninklijke families en werd later verkocht aan andere families en werd privé. Een bezoek aan het kasteel betekent meer dan 900 jaar geschiedenis leren kennen. De laatste familie aan wie het kasteel toebehoorde, liet geregistreerde sporen achter. Lady Baille, de laatste illustere bewoner van de plaats, waardeerde dieren, vooral vogels, en was dol op de natuur en kunstwerken van over de hele wereld.

Het kasteel heeft dus een enorm groen gebied, meren, met prachtige eenden, ganzen, witte en zwarte zwanen, maar ook een speciale plek voor vogels, voornamelijk Australische parkieten en pauwen, de favorieten van Lady Baille.

Eén van de trekpleisters voor bezoekers zijn momenteel de valkshows, die elke middag om 15.00 uur plaatsvinden. En vlak voor dit gebied is er een labyrint in de open lucht gebouwd, zoals we die in de films zagen. Het is heel interessant en leuk! En als je het juiste pad hebt gevonden, word je verrast door de grot, waarin een gigantisch beeldhouwwerk staat, dat ook praat als je de plek binnenkomt! Mystiek en met enkele uitgesneden afbeeldingen, waaronder die van de God Zeus. Het is indrukwekkend!
Leeds Castle - foto: Adriana Vieira
Binnen in het kasteel is er veel te bezoeken. Er zijn tientallen kamers en kamers te bezichtigen. Van Lady Baille natuurlijk onder andere. De familiebibliotheek, met drieduizend boeken en honderden kunstwerken verspreid over de kamers. Er werd een bioscoop gebouwd voor familiebezoek. Oh!!! Duidelijk!!!

Het kasteel herbergt nog steeds een wijnkelder, waar nog steeds wijn wordt geproduceerd. Iedereen die wil, kan het souvenir kopen en ervan genieten. De lokale infrastructuur omvat restaurants, bars, picknickplaatsen, souvenirwinkels en zelfs een interne bus, omdat je moet ademen om de hele plaats te leren kennen. Maar het is de rit met de lokale bus waard.

En aan het eind van de dag mag u de Engelse afternoon high-tea niet missen, met een beetje melk!!! Verrukkelijk!
Polder studio - Eemnes
Connecting Media - Postproduction
StreamStage streaming platform