Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

Engeland - Kent, Sandwich

Terwijl ik door de stad Sandwich liep, voelde het alsof ik in een oud-Engelse film zat. Die huizen met ramen versierd met bloembakken en een gevel met donker hout...bijna zwart...en contrasterende witte verf!!! Mooi!!!
En ook die oudere echtparen, altijd keurig verzorgd, die door de steegjes slenteren! Wat een gevoel!!!
Overal zie je ook
Bed & Breakfasts (B&B), dat zijn privéhuizen, waar de eigenaren zelf een aantal kamers te huur regelen... en bezoekers kunnen er een paar dagen en nachten verblijven, zoals een hotel, maar dan veel langer gezellig en goedkoper te!!! Hier in Engeland is dit heel gebruikelijk!
Sandwich is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Engeland en ligt in het zuiden van het land.
De stadspoort was ooit van groot belang voor het land... en toeristen kunnen de oude bruggen en toegangspoorten bezoeken, aangezien deze nog steeds bewaard zijn gebleven.
Kaart:
Kaart van Ham en Sandwich
Video:
Er vindt wekelijks een markt plaats waar boeren en producenten van kaas, wijn en zelfgemaakte zoetigheden elkaar ontmoeten om hun producten te verkopen.
En ook een nieuwsgierigheid naar de stad!
Het was hier dat John Montagu, een inwoner van de stad, in 1762 de beroemde Sandwich uitvond, waaraan de stad zijn naam dankt.
Sandwich - foto: Adriana Vieira
Het verhaal gaat dat ze met een paar vrienden aan het spelen waren aan een bartafel en sommigen van hen wilden het spel onderbreken voor het avondeten. John wilde het spel niet beëindigen en vroeg of het eten, of beter gezegd, vlees, tussen twee sneetjes brood bij hem gebracht zou worden. De andere collega's sloten zich bij het idee aan en zo begon de sandwich bekend te worden.
Nou, er is nog veel te zien en te ontdekken in deze kleine, maar fascinerende stad.
Walmer Castle, gebouwd tijdens het bewind van Henry VIII, is echt een must-see. Het fort werd opgericht als verdediging tegen de dreiging van een katholieke aanval, maar werd in de loop der jaren een residentie. Het uitzicht vanaf daar naar Porto is prachtig!
Sandwich herbergt ook de laatste (van de acht eerder bestaande) molen. De Branco-molen dateert uit 1760 en werd, zoals hij bekend staat, tot 1929 op de oude manier aangedreven door de wind. Vervolgens werkte hij tot 1957 met een motor en vandaag is hij alleen geopend voor bezoekers!
StageLearning  - trainings platform voor trainers & coaches
Polder studio - Eemnes
Connecting Media - Postproduction