Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: René Schaap

Engeland - White Cliffs , Dover

Dit is de meest indrukwekkende rotsformatie die ik ooit heb gezien, zo niet de grootste, witste en helderste, zo imposant, vanwege zijn schoonheid, vanwege zijn kleur, vanwege zijn grootte!!! Een gigantisch en prachtig “kunstwerk” van de natuur. De kliffen aan de oostkust van Engeland worden de White Cliffs genoemd. Ze zijn helemaal wit, omdat ze gemaakt zijn van hetzelfde materiaal dat we gebruiken om krijt te maken: Calciumcarbonaat.

Economisch gezien is de klif een zeer belangrijke regio, aangezien deze zich in de havenstad Dover bevindt, die twee landen met elkaar verbindt: Engeland en Frankrijk. White Cliff is enorm groot. Ruim 120 meter hoog en zo’n 30 kilometer lang.
Kaart:
Map van de haven van Dover
Video:
Volgens onderzoekers begon de formatie meer dan 70 miljoen jaar geleden. Maar momenteel gaat door de opwarming van de aarde en ook als gevolg van natuurlijke erosie ongeveer 10 cm aan kliffen per jaar verloren. Daarom is de plaats vandaag bewaard gebleven. “The National Trust” is een park dat de “White Cliffs” bewaart. Toeristen en bezoekers kunnen de meeste kliffen in dit park betreden en ontdekken. De plaats beschikt over alle noodzakelijke infrastructuur, zoals parkeren, restaurants, theehuizen, badkamers en al het andere, en de ticketprijs (5 euro) gaat naar deze instelling.

Er zijn verschillende manieren om White Cliffs te leren kennen. Dat kan met de auto of met de bus... en in het park kun je wandelen, fietsen of zelfs klimmen. Degenen die avontuurlijker zijn en veel geld op zak hebben, kunnen een ballonvaart maken, want het luchtfoto van de plek is adembenemend!
Stacks Image 39
Er is zelfs een zeecruise, die van Dover (de havenstad) naar Frankrijk gaat en het Engelse Kanaal oversteekt. Sterker nog, Frankrijk ligt hemelsbreed slechts 35 kilometer van dit park.

Na een bezoek aan het park is een andere tip voor toeristen om enkele bezienswaardigheden in de stad Dover te bezoeken, zoals het kasteel en het museum. De regio heeft ook andere nabijgelegen steden die een bezoek waard zijn. Dit zijn:
Sandwich, Worth en Deal. Bekijk de foto's van de locaties op de glijbaan en laat je betoveren! Bekijk de video op deze pagina over White Cliffs!
Polder studio - Eemnes
Connecting Media - Postproduction
StreamStage streaming platform