Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

België - Dinant

Dinant ligt in de zuidelijke regio van België, bekend als Namen, en hier wordt Frans gesproken... aangezien de invloed allemaal uit dit land komt!
Het stadje werd gebouwd aan de oevers van de Maas, die hier in Europa erg beroemd is, omdat hij ongeveer 950 kilometer lang is... en loopt van Frankrijk tot hij uitmondt in België.
Het is een klein stadje begraven in de rotsen! Dinant is één van die plaatsen waar je aankomt en wil blijven! Blijf, zit, kijk, geniet!
Het belangrijkste punt van de stad is het fort, bekend als de "
Citatelle". Een gebouw, gelegen op een klif, 100 meter hoog, met panoramisch uitzicht over de hele stad. De bouw van dit fort begon in de 11e eeuw, in 1051, maar een groot deel ervan werd verwoest.
Om de plek te bereiken, kunnen bezoekers het risico nemen de 408 treden te beklimmen, op een stenen trap, en alle opwinding van de hoogten te voelen! Maar als u wilt, is er een kabelbaan die ons naar de plaats brengt en de reis duurt slechts 5 minuten!
Kaart:
Kaart van Dinant
Video:
Dinant - foto: Adriana Vieira
Vanaf daar kun je al het moois van de stad zien! En vlak onder de klif kunnen we de Notre Dame-kathedraal zien. In gotische stijl is het herkenningspunt van de stad deze kerk, uit 1227. En een deel ervan werd herbouwd, na het vallen van enkele rotsen die loskwamen van de Citatelle-klif.
Een andere tip om te bezoeken in Dinant zijn de koekjesfabrieken, genaamd "
Couques de Dinant", een specialiteit van de stad. Ze lijken op Amerikaanse koekjes, maar hebben een bijzondere smaak van honing en andere lokale kruiden! Eenvoudig en geweldig!
Maar in de Europese lente en zomer komen veel toeristen naar Dinant op zoek naar nieuwe en radicale emoties. Bergen beklimmen, ATV rijden, kanoën of kajakken, alles is mogelijk hier in deze stad, die vergelijkbaar is met "Brotas", in het binnenland van São Paulo in Brazilië. Hier vind je bergen, heuvels, rivieren, meren. Er is hier alles! Kies gewoon je favoriete avontuur en veel plezier!
StreamStage streaming platform
Connecting Media - Postproduction