Viagens & Vídeos , Reizen & Video's

Viagens e Videos - Reizen en Video's

Image credit: Adriana Vieira

India - Taj Mahal

Een monument voor de liefde! Misschien heb je er wel eens van gehoord, op foto's gezien... of zelfs dit monument in India bezocht! Maar weet je echt wat de Taj Mahal is? In feite wordt deze constructie eenvoudigweg beschouwd als het grootste symbool van liefde dat door de jaren heen is bestendigd. Want het is niets meer dan een graf gemaakt voor de favoriete vrouw van de Mughal-keizer Shah Jajan, die stierf bij de geboorte van een van zijn zoons. Ze was van Perzische afkomst. En haar man, de keizer, was ongelukkig met de dood van Mumtaz Mahal, de favoriet van zijn vrouw. Vervolgens gaf hij opdracht tot de bouw van het mausoleum voor zijn kasteel, Agra Fort.
Kaart:
Kaart van India
Video:
India - foto: Adriana Vieira
De Taj Mahal is volledig gebouwd van wit marmer afkomstig uit Rajasthan, dat zo'n 500 kilometer van de stad ligt. Het verhaal gaat dat meer dan 20.000 mannen aan de constructie van dit prachtige en rijke kunstwerk hebben gewerkt, maar niemand weet zeker wie de auteur was van het project, dat wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen. Je moet een paar uur blijven om de wonderen te zien die het monument onthult naarmate de uren verstrijken... van de dag! Wit marmer straalt bij elk nieuw moment andere tinten uit. Als je naar de ingang van het mausoleum gaat, is het noodzakelijk om elk detail te observeren, tot in de afwerking...in het interieur. In het marmer zijn edelstenen ingebed.

Door de tuinen lopen en buiten zitten zonder ergens aan te denken... of beter nog, alles in je opnemen wat je zag en voelde toen je dit monument voor de liefde bezocht... verfrist, kalmeert de geest... brengt vrede in het hart! Na deze prachtige constructie...is het de moeite waard om te stoppen, na te denken en na te denken!
India - foto: Adriana Vieira
En als je nog adem hebt, is het de moeite waard om het Agra Fort te bezoeken en de labyrinten en de onvergelijkbare schoonheid van de hindoeïstische en islamitische architectuur te verkennen. Het fort werd in 1565 gebouwd door Akbar, een Mongoolse keizer, die zelfs in die tijd geloofde dat religies, ook al verschilden ze op sommige fundamentele punten, in harmonie konden leven. Hij was ook verantwoordelijk voor honderden bewonderenswaardige constructies, zoals Fatehpur Sikri (Uttar), een klein stadje op 40 kilometer van Agra.
StageLearning  - trainings platform voor trainers & coaches
Polder studio - Eemnes
Connecting Media - Postproduction